Let’s Rock ‘n Chocolate!

Hoe het begon

Het leven is als een doosje pralines. Een geschenk, al weet je niet meteen wat er in steekt. Olivier Willems wist al vroeg dat hij in de foodsector wou. Eerst als bakker-banketbakker. Algauw als chocolatier.

De smaak kreeg hij tijdens zijn studies in Ter Groene Poorte te pakken. Vooral de creatieve mogelijkheden spraken hem aan. 25 jaar later is hij een erkend en gerenommeerd chocolatier.

In het doosje pralines stak veel talent en een mooie carrière.

Image
Image

Wat hem typeert

Originele creaties. Pralines die doen denken aan de zee. Door hun golvende vorm. Of door hun rijk palet aan kleuren. Net als de zee er telkens anders uitziet, zo evolueren ook de pralines van Olivier Willems. Nieuwe kruiden, nieuwe specerijen, nieuwe combinaties.

De invloed van Oostende, dé stad-aan-zee, is groot.

Wat hem inspireert

Niet alleen is Olivier geïnspireerd door de omgeving waarin hij werkt. Ook topchefs die out-of-the box denken, motiveren hem. Durven spelen met smaken en combinaties. Het geeft Olivier Willems de nodige energie om er elke dag keihard tegenaan te gaan.

Onstuimige golven leiden tot nieuwe creaties, de stilte van de zee maakt de praline compleet.

Image
Image

Hoe het evolueert

Benieuwd wat er nóg in dat doosje pralines steekt? Evolutie en groei. Eerst in Oostende, daarna over de grenzen heen. Samenwerken met kunstenaars en toeristische actoren in binnen- en buitenland, daar heeft Olivier zin in.

Samen met zijn echtgenote Inge kijkt hij hoopvol de toekomst tegemoet. Achter elke chocolademan staat een sterke chocoladevrouw!

Shop Petit Paris
Alfons Pieterslaan 120, 8400 Oostende
openingsuren
+32 (0)59 70 99 31

Atelier Oosteroever
Vuurtorendok-Zuid 5, 8400 Oostende
openingsuren
+32 (0)59 70 99 31

Image
Image